ERP Cloud

ERP in de Cloud

Hoe bedrijven hun ERP-systeem naar de Cloud kunnen verplaatsen zonder miljoenen euro’s uit het raam te gooien.

Met het ERP-systeem in de Cloud. Dit staat momenteel op de agenda van veel bedrijven en de voordelen van implementatie in de cloud liggen voor de hand. Het onderhouden en onderhouden van de servers, evenals de software zelf, is niet langer een kwestie van persoonlijke verantwoordelijkheid, mobiele en flexibele toegang tot alle gegevens op elk moment of zelfs een vermindering van de eigen kosten. Maar niet alles in de cloud is automatisch beter, goedkoper en innovatiever. Het vereist eerder een gedetailleerde analyse om te zien welke voordelen bedrijven echt uit de cloud kunnen halen.

Niet al het goud dat schijnt

Met alle flexibiliteit, bijvoorbeeld, moet niet worden vergeten dat de Cloud zich ook inzet voor een provider of hoster. Latere wijzigingen in de Cloud van een andere provider zijn vaak erg moeilijk. Ook vaak geadverteerd met automatische schaalbaarheid, of trefwoorden zoals "autonoom" en "elastisch". Ongetwijfeld alle voordelen van de Cloud, hoewel ervoor moet worden gezorgd dat de services op de lange termijn niet werken in een richting die eigenlijk niet interessant is voor hun eigen bedrijf.

Tips voor de overgang naar de Cloud

Vaak zijn lokale ERP-systemen in bedrijven jarenlang aangepast aan hun eigen behoeften en zijn 'best practices' naar voren gekomen. Dit alles valt weg, je kunt overschakelen naar de Cloud met het hele systeem. Eenmaal daar moet je erachter komen dat de lokale aanpassingen in de cloud niet mogelijk zijn. Daarom moet eerst worden overwogen of de Cloud misschien alleen maar zinvol is voor sommige bedrijfseenheden, terwijl ze andere afdekken, maar toch lokaal geïmplementeerd zijn. Het is heel goed mogelijk om voor veel bedrijven, vooral op het gebied van productie en productie, om slechts enkele afdelingen naar de Cloud te verplaatsen.

Stap voor stap implementatie

Een andere tip Bathons betreft de individuele functies. Hij beschouwt de "lift and shift" -benadering van het migreren van een bestaand ERP-systeem naar Cloud hosting vaak als voorbarig en ziet er duidelijke voordelen in. Zelfs bedrijven die tevreden zijn met de werking en prestaties van het huidige ERP-systeem kunnen, althans gedeeltelijk, profiteren van de overstap naar de Cloud. Het is dus logisch dat ze individuele functies en applicaties op de Cloudinfrastructuur uitvoeren en geleidelijk andere Cloudservices integreren. Hij suggereert op dit punt dus een geleidelijke introductie van individuele diensten, wat zeker zinvol kan zijn, vooral voor bedrijven die daadwerkelijk goed worden bestreken. Hierdoor kan de cloud zijn weg vinden naar een bedrijf, beetje bij beetje, zonder de workflow te verstoren en hoge kosten te veroorzaken.

Gebruik de IT-infrastructuur van de providers

Hij stelt ook dat men noodzakelijkerwijs moet profiteren van de infrastructuur van de Cloudproviders. Vooral kleine en middelgrote ondernemingen zullen nooit datacenters hebben die door cloudaanbieders worden aangeboden. Ook kan de expertise van de operator enorm worden benut. Als u besluit over te stappen naar de Ccloud, besluit u ook bepaalde verantwoordelijkheidsgebieden opnieuw te definiëren. Onderhoud en service, updates en upgrades, servercapaciteiten en opslag - dit is in eerste instantie onnodig en het zijn vragen voor de host. Waar het voor een bedrijf zinvol is, moet de Cloud worden gebruikt, niet in de laatste plaats vanwege de bestaande infrastructuur en de daaruit voortvloeiende verbeterde prestaties. Cloudproviders maken zich ook grote zorgen over beveiliging en beschikbaarheid. Dit zijn hun belangrijkste verkoopargumenten en staan daarom centraal. Een bedrijf kan daar echt van profiteren. Op de lange termijn zal het SaaS-aanbod op deze gebieden waarschijnlijk het voortouw nemen, juist omdat experts zich bezighouden met de voortdurende verbetering. Op hun eigen IT-afdeling zullen werknemers zich waarschijnlijk op dezelfde manier inzetten om de systeemprestaties te handhaven, maar ze hebben eenvoudigweg niet de capaciteit van grote hosts.

Cloud ja, maar haast je alsjeblieft niet

In de laatste twee tips gaat Bathon terug op het voordeel van het analyseren van individuele applicaties voor analyse en om inzicht te krijgen in de Cloud. Ook moet er binnen het bedrijf begrip ontstaan over het belang van de Cloud, zodat iedereen precies begrijpt wat de individuele voordelen zijn. Over het algemeen adviseert hij om dingen niet te haasten bij het overschakelen naar de cloud. Het kan zinvol zijn om afzonderlijke afdelingen of functies naar de Cloud te verplaatsen en andere applicaties stap voor stap te volgen. Een heel belangrijk punt is om van tevoren voldoende geheugen te maken om het uit te voeren. Cloud alleen omwille van de cloud is de verkeerde aanpak. Men moest individueel uitvinden wanneer en waarvoor de cloud een echte meerwaarde kon bieden.

18 september 2019

ECI lanceert nieuwe gebruikersinterface voor Ridder iQ ERP-software

Vanaf heden is de nieuwe gebruikersinterface, ook wel skin, van Ridder iQ ERP-software beschikbaar voor alle gebruikers.

Lees verder

Exact introduceert de Spring ’20 Release

Introductie van Mollie-betaallinks en andere nieuwe features helpen kmo’s om grip te houden op hun financiën.

Lees verder