Galaxy Note 10

Samenwerking tussen Microsoft en Samsung

Bij de presentatie van de nieuwe premium smartphone Samsung Galaxy Note 10 kondigde het bedrijf ook een uitbreiding van de samenwerking met Microsoft aan.

Samsung en Microsoft werken al geruime tijd dicht samen. Al sinds de Samsung Galaxy S6 waren er enkele Microsoft Office-applicaties vooraf geïnstalleerd. Dit ging  door met de S8, maar nu gaan ze een paar stappen verder gaan. Bij de presentatie van de nieuwe Samsung Galaxy Note 10, nam Microsoft-CEO Satya Nadella ook het podium op en kondigde in de show aan dat ze de kloof tussen mobiele apparaten en de computer wilden dichten om uiteindelijk de productiviteit aanzienlijk te verbeteren.

Accepteer oproepen via de pc

Een van de belangrijkste kenmerken van deze samenwerking is de integratie van de Microsoft-app "Your Phone" op de Galaxy Note 10. Dus SMS, meldingen of zelfs volledige schermen van mobiele telefoons kunnen op een Windows-pc worden weergegeven. Het moet ook mogelijk zijn om oproepen gemakkelijk te accepteren via de pc en foto's en video's kunnen rechtstreeks vanuit de Photo Galaxy-app worden geladen in de Onedrive-cloudservice van Microsoft. Natuurlijk, net als bij de vorige versies, worden de meest voorkomende Office-apps vooraf geïnstalleerd.

Gezamenlijke verkoop van de Galaxy Note 10

Maar ga een paar stappen verder in de samenwerking. Microsoft wil bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 10 via zijn eigen winkels distribueren. Evenzo werkt men gestaag aan een optimalisatie van de gebruikerservaring met Outlook op Android-apparaten. Hoe ver het partnerschap in de toekomst zal gaan, zal blijken, maar een verklaring zei dat ze het beste van beide platforms wilden samenbrengen.

Samenwerkingen als innovatie

Het is al opvallend in welke frequentie, vooral de grote IT-bedrijven, met name Microsoft, momenteel samenwerking zoeken en aankondigen voor afzonderlijke afdelingen. Samenwerking in de cloud tussen Microsoft en Oracle, of met Sony, eigenlijk een rivaal in de gameconsole-sector, ook op het gebied van cloud-applicaties om te concurreren tegen Amazon. (zie rei met Reuters vanaf 17.05.2019 op manager-magazin.de) Ook richtte Microsoft zich op een samenwerking met SAP in de cloud. Nogmaals, de samenwerking was direct gericht op de scherpste wedstrijden Amazon.

De Microsoft die nu op zoek is naar een dergelijke samenwerking kan bijna worden opgevat als een nieuwe bedrijfsfilosofie. Vooral wat de strijd om de cloud betreft, raakt Microsoft betrokken bij nieuwe partners. Dus de samenwerking met Samsung kan waarschijnlijk worden begrepen, gezien het feit dat de cloud-applicatie OneDrive een essentiële rol speelt.
 

3 september 2019

Lees meer over:
Microsoft Samsung Cloud OneDrive

ECI lanceert nieuwe gebruikersinterface voor Ridder iQ ERP-software

Vanaf heden is de nieuwe gebruikersinterface, ook wel skin, van Ridder iQ ERP-software beschikbaar voor alle gebruikers.

Lees verder

Exact introduceert de Spring ’20 Release

Introductie van Mollie-betaallinks en andere nieuwe features helpen kmo’s om grip te houden op hun financiën.

Lees verder